Laden
a

Webshop

Product

Pseudognaphalium obtusifolium | konijnentabak | zaden

3,75

Deze aromatisch geurende, kruidachtige plant komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Daar worden de gedroogde bloemetjes gebruikt als vulling voor kussens, in matrassen en in zakjes voor in de linnenkast vanwege de insecten werende eigenschappen. Ook is het een goede droogbloem en mooi in potpourri. Geschikt voor een droge, zonnige standplaats. Houdt van een doorlatende grondsoort met wat leem. Maar andere grondsoorten lukken ook. Eenjarig, zaait zichzelf gemakkelijk uit. Bloeit laat in het jaar en langdurig. Mooi in een wilde bloemen border.

Zaaitip: leg de zaden eerst 2 maanden in de koelkast, het zaad heeft een lange koudeperiode nodig om te kunnen ontkiemen. In het voorjaar kun je in een zaaibakje zaaien en de plantjes verder opkweken. Zet het zaaibakje op een licht plekje en bedek de zaden niet met grond, er is licht nodig om te kunnen ontkiemen. Let op dat het zaad niet uitdroogt.

Gnaphalium obtusifolium L.

Artikelnummer: 482 Categorie:
Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!