Laden
a

Webshop

Product

Erysimum cheiri | muurbloem | zaden

3,75

De enige echte muurbloem, een zeldzame rode lijst soort. In het wild vind je deze vaste plant nog maar op een paar plekken in Nederland, op oude stadswallen en muren die met kalkspecie gemetseld zijn. Door restauratie, sloop en gebruik van andere metselspecie zijn de plaatsen waar muurbloem kan groeien aan het verdwijnen. Het is een prachtige, uitbundig en langdurig bloeiende plant. De bloemen hebben een lekkere geur en leveren essentiële olie die in parfums wordt gebruikt. Bijen en vlinders zijn dol op deze plant. Knip oudere, uitgebloeide planten een beetje terug voor een hernieuwde groei. Mooi voor in een rotstuin of aan de rand van een droge border. Geschikt voor een standplaats in de volle zon op droge, arme, liefst kalkhoudende grond. Verdraagt maritieme omstandigheden, goed winterhard, gemakkelijk te zaaien, zaait zichzelf goed uit. Zet deze plant niet op te vruchtbare grond, daar houdt hij niet van.

Zaaitip: in de lente buiten op een zaaibed of binnen in een zaaibakje. dek het zaad af met een heel dun laagje grond of vliesdoek. de ontkieming begint na 3 weken en in de daarop volgende weken verschijnen telkens weer nieuwe zaailingen. Verspeen in potjes en plant in de zomer buiten.

Erysimum cheiri (L.) Crantz.

Artikelnummer: 121 Categorie:
Wees welkom in onze kleurrijke, educatieve botanische tuin met geneeskrachtige planten, (ijs)vogels, vissen en nog veel meer. Maak het mee!