Laden
a

Activiteiten

Expositie kunstenaars Makersimpuls in Hortus Alkmaar

Drie kunstenaars van de Makersimpuls presenteren op zondag 29 september hun werk in Hortus Alkmaar. Met deze regeling ondersteunt gemeente Alkmaar zes makers met een éénjarige werkopdracht voor de stad […]

Drie kunstenaars van de Makersimpuls presenteren op zondag 29 september hun werk in Hortus Alkmaar. Met deze regeling ondersteunt gemeente Alkmaar zes makers met een éénjarige werkopdracht voor de stad Alkmaar. Creative producer Moreen Beentjes, woordkunstmaker Lonneke van Heugten en beeldend kunstenares Marjolein van der Wal zijn drie van de zes geselecteerde makers. De drie makers organiseren op zondag 29 september een soort ‘mini Makersimpuls-festival’ met een veelzijdig programma. Doe mee met een Virtual Reality (VR)-ervaring, een poëtische workshop, beleef de première van poëziepunkfilm ’Laat maar’ en ontdek de ‘Paradijsvogel’ in de tuin van Hortus Alkmaar.

VR pop up
Moreen Beentjes geeft in haar werk de eenzaamheid een podium, dat doet zij middels VEER fear. Dit is een virtual reality ervaring die de sociale zelfredzaamheid van eenlingen aanspreekt. De VR pop-up daagt je uit om verder te kijken dan je eigen (digitale) bubbel. VEER fear spreekt jonge eenlingen aan op hun sociale zelfredzaamheid. Ontdek, ervaar en ontmoet elkaar tijdens de ‘Week tegen Eenzaamheid’.Om het project verder te kunnen ontwikkelen  is extra financiering nodig. Er loopt een online crowdfunding op www.gofundme.com/f/veer-fear. Donateurs krijgen als wederdienst voor hun financiële bijdrage een mooie zichtbare plek in het promotiemateriaal van het project.

Première poëziepunkfilm
Op 29 september gaat de poëziepunkfilm ‘Laat maar’ in première in Hortus Alkmaar. ‘Laat maar‘ is een magisch-realistische muziekvideo over onze plasticnatuur van Lonneke van Heugten, haar poenkband GALM en filmmaker Stefan de Jong. Met deze film wil Van Heugten een hoopvol perspectief delen: “Wat als plasticafval onderdeel wordt van de levende natuur? Misschien realiseren we ons dan dat we onlosmakelijk verbonden zijn.” Lonneke van Heugten, tevens stadsdichter van Alkmaar, geeft om 12.00 uur een gratis poëtische workshop. Aanmelden kan ter plekke.

Paradijsvogel
Tussen al het groen is de ‘Paradijsvogel’ van kunstenaar Marjolein van der Wal te zien. Deze totem-achtige godin van kleurrijke en hergebruikte materialen geeft de bezoeker alvast een tipje van de sluier van de installatie van textiel ‘Paradijs’. Deze expositie is volgend jaar zomer te zien in de Grote Kerk Alkmaar. Met ‘Paradijs (vogel)’ vraagt Marjolein aandacht voor hoe we met de aarde en onszelf omgaan. Het werk van Marjolein is nog te zien t/m 16 oktober.

(Foto Moreen Beentjes – Fotograaf: Anne Beentjes)